Kortspel att prova på nätet

I denna artikel tänkte vi titta lite kortfattat på ett antal olika kortspel som finns tillgängliga på nätet som man kan prova på.spel_116281558Kortspel har hängt med oss i många hundratals år. Faktum är att det är ganska allmänt accepterat bland de som studerat detta att kortspel först dök upp i Kina redan så tidigt som 800-talet. Vi har kommit väldigt lång sedan dess och har nu väldigt mycket att välja på även om vi vill spela våra kortspel online.

Poker

VI börjar med det självklara. Poker är nog världens mest populära kortspel och har funnits tillgängligt på nätet ända sedan slutet på 1990-talet. I dag finns den en massa olika sajter att välja mellan om man vill spela poker på nätet och man kan läsa mer om dessa på sajten Poker.se.

Hearthstone

Activision Blizzard tillskott till kortspelsgenren heter Hearthstone och kom ut 2014. Det är ett samlingskortspel där varje spelare spelar får sätta ihop en kortlek på 30 kort och utmana andra. Spelet nådde 50 miljoner registrerade spelare i april i år.

Dominion

Kortspelet Dominion kom ut 2008 och vann det prestigefyllda Spiel des Jahres året därpå. Detta är ett så kallat deck-building kortspel och fungerar så att man drar och bygger upp sin egen kortlek under spelets gång. Numera finns det dock även tillgängligt på både Google Play och iTunes.

Ascension

Ascension är ett kortspel där spelare slåss mot varandra ungefär i samma stil som Hearthstone, men i detta spel kan man vara upp till 4 spelare på en och samma gång (6 om man skaffar expansionen). 2011 kom det även ut mobilversioner och kan precis som Dominion hämtas på Google Play och iTunes.