Hitta rätt kläder till rollspelet

Under ett rollspel gestaltar deltagarna olika roller eller karaktärer. Vid ett traditionellt rollspel sitter deltagarna vid ett bord under ledning av en spelledare, men det har även blivit vanligt med levande rollspel, även kallat lajv. Även om det inte är en exakt beskrivning kan det beskrivas som improvisationsteater utan publik. Deltagarna klär ut sig och skapar en egen fysisk värld där de beter sig på ett sätt som passar in i deras karaktär.

Fantasyns värld

Innan spelet börjar väljer du vilken karaktär du vill vara. Oftast är karaktärerna hämtade från fantasygenren och kan till exempel vara troll, alver eller trollkarlar. Den här typen av rollspel kallas till vardags lajv och kan vara inspirerade av sagovärlden som Tolkien skapade och utspelar sig oftast i en fantasymiljö av europeiskt ursprung. Det finns även rollspel som utspelar sig i modern tid. Bland annat kan miljön vara storstadsnatten där karaktärerna ofta är vampyrer som strider mot varandra.

Karaktärer från medeltiden

Vanliga karaktärer för den som vill spela en människa är till exempel munk, riddare samt tjuv. På Partykungen.se hittar du bland annat riddardräkter och munkdräkt och hos dem kan du handla alla tillbehör du behöver för att få ditt rollspel att bli verklighet. En riddare måste förutom sin rustning eller ringbrynja ha en hjälm ifall det blir strid. För en komplett outfit måste riddaren också ha ett svärd och sköld.I sagorna behöver ofta prinsessor räddas från trollkarlar och liknande elakingar. En prinsessa bör då ha långt hår och det går att ordna med hjälp av en peruk. En vacker klänning gör utklädnaden fulländad. Den kan också kompletteras med ett svärd, om prinsessan skulle föredra att rädda sig själv. Det finns många idéer att välja mellan och det enda som hindrar dig är din fantasi.